Снимка trafficnews.bgРъководство за живота след напускане на парламента съветва евродепутатите как да

...
Снимка trafficnews.bgРъководство за живота след напускане на парламента съветва евродепутатите как да
Коментари Харесай

Евродепутатите ни с наръчник за живота след Брюксел. И с пари на изпроводяк, минимум 80 бона

Снимка trafficnews.bg

" Ръководство за живота след овакантяване на Народното събрание "  съветва евродепутатите по какъв начин да продължат след европарламента. След изборите за нова легислатура, които ще се проведат в целия Съюз от 23 до 26 май, част от актуалните представители в Брюксел, ще се сбогуват с местата си. Въпросната брошура към този момент е раздадена на членовете на Екологичен потенциал, написа trafficnews.bg.

Специалната листовка се изготвя от Асоциацията на някогашните членове на Европейския парламент и както сама показва, е предопределена за някогашните и напускащите членове. В нея, с изключение на техническата информация за административните задания, които би трябвало да свършат в края на мандата, има и скъпи препоръки от към този момент предишните по този път.

Всъщност във въпросната листовка към този момент напуснали европейската сцена политици описват на в този момент напускащите опита си при връщането към " естествения живот ", намирането на работа и така нататък Всяка година от Асоциацията на някогашните членове на Европейския парламент канят разнообразни хора да споделят опита си.

" Тази година и ние получихме покана ", разказа за TrafficNews някогашният евродепутат от " Атака " Димитър Стоянов, който е член на Асоциацията. Той самият обаче се изкушил да напише мощно иронично есе.

" Мислех да им опиша по какъв начин след Европарламента живот няма, само че реших, че хуморът няма да се одобри добре ", споделя той.

" Асоциацията на някогашните членове на Европейския парламент " е организация, която сега има над 620 членове и всеки, които е бил част от Екологичен потенциал може да подаде молба, с цел да се причисли. В момента президент е някогашният началник на европарламента Ханс-Герт Пьотеринг.

България има много представители - Мариела Баева и Метин Казак, които бяха част от европарламента от Движение за права и свободи, Стоянов и Слави Бинев от " Атака ", Христина Христова и Лидия Шулева от Национална движение „Симеон Втори", Ивайло Калфин и Евгени Кирилов от Българска социалистическа партия, Атанас Папаризов, Моника Панайотова от ГЕРБ.

Основната активност на " Асоциацията на някогашните членове на Европейския парламент " е разяснителна. Те вършат семинара, изнасят лекции и изясняват активността и метода на работа на Европейските институции. Финансирането идва отчасти от Европарламента.

Освен потребни упътвания обаче сегашните членове на Европарламента, които няма да получат нов мандат, ще получат компенсации. Какво е то зависи от това какъв брой време са прекарали в Брюксел. Изпадналите от въртележката ще получават цялостната си заплата за толкоз месеца, колкото години са били в Брюксел, само че не по-малко от 6 и не повече от 20.

Заплатата е Европарламента е 8 757 евро бруто или 6 824,85 евро нето. Така на месец в българска валута става дума за към 13 346 лв.. Тоест за тези, които са изкарали един мандат компенсацията ще бъде към 80 000 лв..

Три месеца след края на мандата си те ще продължат за получават и половината от представителните си или към 2000 евро. Общо това прави 11 733 лв.. Така към този момент някогашните членове ще получат над 90 000 лв. на изпроводяк, а още три месеца ще им се изплаща и асистентския бюджет в размер на към 30 000 лв.. Той обаче не не превежда непосредствено на евродепутата, а се дава за договорите на помощниците му.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комента
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР